99,7% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam986Nie polecam3

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
Obsługa kupującego
5

TREK'N EAT INDYJSKI KURCZAK TIKKA MASALA 150g

Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 1-3 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 33,80 zł
bez kosztów dostawy
33.80
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Trek N Eat - LIOFILIZATY
Kod produktu: 1001094

Opis

Jeszcze niedawno, żywność liofilizowana zarezerwowana była tylko dla profesjonalnych wypraw i ekspedycji turystycznych. Obecnie, każdy turysta może zaopatrzyć się w gotowe posiłki, które wystarczy zalać wodą i pałaszować nawet prosto z opakowania. Nasza oferta dań wyprawowych firmy Trek'n eat, zawiera śniadania, obiady i desery. Zapewniają syty i pełnokaloryczny posiłek podczas naszych wypraw - nawet weekendowych. Gdy przemierzamy wiele kilometrów z dala od cywilizacji, z całym dobytkiem na plecach potrzebnym np. na 2-tygodniowy trekking, okaże się niezbędnym elementem naszej diety. Jest lekka i zajmuje o wiele mniej niż "normalne" jedzenie. A co najważniejsze nie wymaga wielogodzinnych przygotować posiłków, lecz do 10 minut.Może nadszedł czas na wypróbowanie tych dań podczas naszych wypraw i biwaków ? Warto rozważyć zakup liofilizatów marki Trek'n Eat, która jest liderem wśród producentów żywności ekspedycyjnej na europejskim rynku. Opinie na temat walorów smakowych liofilizatów są jednak zaskakująco pozytywne. Sami wykorzystujemy te produkty podczas realizowanych zleceń turystycznych, a czasem i w domu. Warto jednak mieć mały przyprawnik z solą i pieprzem :). ZOSTAŃ Z NAMI MISTRZEM KUCHARSKIM NA BIWAKU, CZY WYPRAWIE !

Opis produktu

Delektowanie się Kurczakiem Tikka Masala powoduje że zapach Taj Mahalu i egzotycznych przypraw jest wyraźnie wyczuwalny - nie ważne gdzie przygoda cię zaprowadzi. Tradycyjnie, to indyjskie danie przyrządzane jest w piecu Tandoori i składa się z kawałków kurczaka marynowanych w jogurcie, podanego w pikantnym sosie pomidorowym z ryżem. Ten bezglutenowy posiłek zawiera wszystkie te składniki, aby zapewnić ci autentyczny smak Indii - nie ważne jak daleko od nich się znajdujesz.

PRZYGOTOWANIE

  1. Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka.
  2. Zawartość dokładnie wymieszać.
  3. Woreczek zamknąć i pozostawić do naciągnięcia przez 5-10 minut.
  4. I spożywamy pyszny i energetyczny posiłek

W   skład  wchodzą: 46% ryż, 15% suszone mięso drobiowe, tłuszcz roślinny, cebula, laktoza, pomidory, sól spożywcza, białko mleka, przyprawy, czosnek, aromat naturalny, imbir, metodekstryna, przyprawy. Mięso liofilizowane: 21g (odpowiada ok. 73g świeżego mięsa)

Parametry:

  1. Waga netto: 150 g
  2. Ilość wody do dodania: 320 ml
  3. Waga po przygotowaniu: 470 g
  4. Czas przygotowania: 8 min.
  5. Kalorie: 566 kcal
  6. Węglowodany: 58,4/100 g
  7. Błonnik pokarmowy: 1,8/100g
  8. Tłuszcz: 8/100 g
  9. Białko: 17,2/100g
  10. Sól: 2,6/100g
  11. Bezglutenowy
  12. Alergeny: seler, laktoza, mleko

Zalety:

  1. lekkie
  2. bez konserwantów
  3. łatwe w przygotowaniu
  4. bardzo dobre w smaku
  5. produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  6. proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  7. nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  8. duża oszczędność wody i gazu
  9. okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat

Firma Trek'N Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'N Eat oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowane: od pojedynczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne.

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl