99,7% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam986Nie polecam3

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
Obsługa kupującego
5

TREK'N EAT RAGOUT SOJOWE Z MAKARONEM I GRZYBAMI 160g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1-3 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,00 zł
bez kosztów dostawy
29.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Trek N Eat - LIOFILIZATY
Kod produktu: 1001095

Opis

Jeszcze niedawno, żywność liofilizowana zarezerwowana była tylko dla profesjonalnych wypraw i ekspedycji turystycznych. Obecnie, każdy turysta może zaopatrzyć się w gotowe posiłki, które wystarczy zalać wodą i pałaszować nawet prosto z opakowania. Nasza oferta dań wyprawowych firmy Trek'n eat, zawiera śniadania, obiady i desery. Zapewniają syty i pełnokaloryczny posiłek podczas naszych wypraw - nawet weekendowych. Gdy przemierzamy wiele kilometrów z dala od cywilizacji, z całym dobytkiem na plecach potrzebnym np. na 2-tygodniowy trekking, okaże się niezbędnym elementem naszej diety. Jest lekka i zajmuje o wiele mniej niż "normalne" jedzenie. A co najważniejsze nie wymaga wielogodzinnych przygotować posiłków, lecz do 10 minut.Może nadszedł czas na wypróbowanie tych dań podczas naszych wypraw i biwaków ? Warto rozważyć zakup liofilizatów marki Trek'n Eat, która jest liderem wśród producentów żywności ekspedycyjnej na europejskim rynku. Opinie na temat walorów smakowych liofilizatów są jednak zaskakująco pozytywne. Sami wykorzystujemy te produkty podczas realizowanych zleceń turystycznych, a czasem i w domu. Warto jednak mieć mały przyprawnik z solą i pieprzem :). ZOSTAŃ Z NAMI MISTRZEM KUCHARSKIM NA BIWAKU, CZY WYPRAWIE !

Opis produktu

Grzyby leśne – ragout sojowe z makaronem, to idealne danie dla miłośników grzybów, którzy nie chcą tracić czasu w lesie na poszukiwania, a później w kuchni na przygotowanie wspaniałego posiłku. Danie to jest gotowe w mgnieniu oka, a połączenie aromatycznych grzybów z soją i makaronem zaspokoi zarówno twoje podniebienie jak i żołądek.

PRZYGOTOWANIE

  1. Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (520ml),
  2. Zawartość dokładnie wymieszać.
  3. Woreczek zamknąć i pozostawić do naciągnięcia przez 8 minut.
  4. I spożywamy pyszny i energetyczny posiłek

W   skład  wchodzą: makaron 50% (grysik pszenica durum, jaja, sól), fasola fava, olej słonecznikowy (zwiera mleko, E551), śmietana w proszku, skrobia modyfikowana, mąka ziemniaczana, pieczarki 3%, koncentrat białka serwatki, mieszanka przypraw (zawiera seler), borowiki 2%, , marchew, pomidory, cebula, sól, ekstrakt drożdżowy, pieprz.

Parametry:

  1. Waga netto: 190 g
  2. Ilość wody do dodania: 520 ml
  3. Waga po przygotowaniu: 680 g
  4. Czas przygotowania: 8 min
  5. Kalorie: 618kcal
  6. Węglowodany: 49.5 g/100 g
  7. Tłuszcz: 11.3 g/100 g
  8. Białko: 19.8 g/100g
  9. Błonnik: 6,3/100g
  10. Sól: 3,8/100 g
  11. Alergeny: gluten, laktoza, mleko, soja, seler

Zalety:

  1. lekkie
  2. bez konserwantów
  3. łatwe w przygotowaniu
  4. bardzo dobre w smaku
  5. produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
  6. proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
  7. nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
  8. duża oszczędność wody i gazu
  9. okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat

Firma Trek'N Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'N Eat oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowane: od pojedynczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne.

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Pliki do pobrania:

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl