MAPY SZLAKÓW ON-LINE
Nasza mapa Szlaków Pomorza Zachodniego
Aplikacja szlaków mapa-turystyczna.pl
Mapa umocnień Wału Pomorskiego
Pomorska Droga Świętego Jakuba
Europejski Szlak Gotyku Ceglanego
Szlakiem Mapy Lubinusa
Szlaki Pomorskie
Szlaki Lubelszczyzny
Szlaki Kujawsko-Pomorskie
Szlaki Warmii i Mazur
Szlaki Mazowsza
Szlaki Małopolski
Szlaki Dolnego Śląska
Wschodni Szlak Rowerowy Green Velo
PRZYDATNE MAPY
Ogólnopolska Baza Kolejowa
Archiwum Map Zachodniej Polski
Mapa Lasów Państwowych
Leśny Przewodnik Turystyczny
CIEKAWE LINKI
Architektura Sakralna Pomorza
Architektura Pomorza
Serwis Zabytek.pl
West is the best - przewodnik
Pomniki Poległych z Pomorza Środkowego
Kościoły drewniane w Polsce
Chatki i Bazy Akademickie
PROGNOZA POGODY
Niemiecka pogoda
Burzowo.info
Windy.com
ICM Polska
WSPÓŁPRACA
TREK'N EAT RISOTTO DANIE Z RYŻU PO BAŁKAŃSKU 190G
Opis
Jeszcze niedawno, żywność liofilizowana zarezerwowana była tylko dla profesjonalnych wypraw i ekspedycji turystycznych. Obecnie, każdy turysta może zaopatrzyć się w gotowe posiłki, które wystarczy zalać wodą i pałaszować nawet prosto z opakowania. Nasza oferta dań wyprawowych firmy Trek'n eat, zawiera śniadania, obiady i desery. Zapewniają syty i pełnokaloryczny posiłek podczas naszych wypraw - nawet weekendowych. Gdy przemierzamy wiele kilometrów z dala od cywilizacji, z całym dobytkiem na plecach potrzebnym np. na 2-tygodniowy trekking, okaże się niezbędnym elementem naszej diety. Jest lekka i zajmuje o wiele mniej niż "normalne" jedzenie. A co najważniejsze nie wymaga wielogodzinnych przygotować posiłków, lecz do 10 minut.Może nadszedł czas na wypróbowanie tych dań podczas naszych wypraw i biwaków ? Warto rozważyć zakup liofilizatów marki Trek'n Eat, która jest liderem wśród producentów żywności ekspedycyjnej na europejskim rynku. Opinie na temat walorów smakowych liofilizatów są jednak zaskakująco pozytywne. Sami wykorzystujemy te produkty podczas realizowanych zleceń turystycznych, a czasem i w domu. Warto jednak mieć mały przyprawnik z solą i pieprzem :). ZOSTAŃ Z NAMI MISTRZEM KUCHARSKIM NA BIWAKU, CZY WYPRAWIE !
Opis produktu
Risotto po bałkańsku łączy w sobie najlepsze cechy tego kulinarnie różnorodnego regionu jakim są Bałkany. Z wołowiną i ryżem w idealnych proporcjach, to danie natychmiast przeniesie Cię w myślach na kolejną wyprawę. Odpowiednio zbilansowane proporcje węglowodanów i białka powodują, że to danie jest pełnowartościowe i doskonale regeneruje po wyczerpujących wyprawach. Ta kompletna potrawa zawiera wszystko, co potrzebuje organizm w czasie zwiększonego wysiłku i zapotrzebowania na energię. Mimo bardzo prostego i błyskawicznego sposobu przygotowania poprzez zalanie wrzątkiem, danie zachowuje 90% walorów smakowych i wizualnych oryginalnie przygotowanego posiłku. Rozpieść swoje podniebienie wołowiną przyprawioną ziołami, cebulą i papryką podaną z ryżem i warzywami. Trek’n Eat zabierze Cię w podróż do rozgrzanych słońcem, południowych regionów Europy
PRZYGOTOWANIE
- Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (460ml),
- Zawartość dokładnie wymieszać.
- Woreczek zamknąć i pozostawić do naciągnięcia przez 10-12 minut.
- I spożywamy pyszny i energetyczny posiłek
W skład wchodzą: 43% ryż, suszona wołowina, tłuszcz roślinny, papryka, cebula, pomidory, skrobia modyfikowana, sól, laktoza, cukier, przyprawy, mąka pszenna, drożdże w proszku, przyprawy, aromat (z pszenicy, selera), papryka i koncentrat oleju (papryka, olej słonecznikowy), mleko, karmel, glukozy, maltodekstryny. Mięso liofilizowane: 13,8 g (odpowiada ok. 66 g świeżego mięsa.
Parametry:
- Waga netto: 190 g
- Ilość wody do dodania: 460 ml
- Waga po przygotowaniu: 650 g
- Czas przygotowania: 10-12 min
- Kalorie: 752 kcal
- Węglowodany: 51/100 g
- Tłuszcz: 13 g/100 g
- Białko: 16 g/100g
- Błonnik: 5/100 g
- Sól: 3,4/100 g
- Alergeny: Gluten, Laktoza, Mleko, Seler
Zalety:
- lekkie
- bez konserwantów
- łatwe w przygotowaniu
- bardzo dobre w smaku
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne
- nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat
Firma Trek'N Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'N Eat oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowane: od pojedynczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie